Klok Groenprojecten
Referenties

Onderstaand vind u een voorbeeld van onze recent opgeleverde projecten.

Bestrijding Eikenprocessierups

2018 was voor ons het eerste jaar dat we ons zijn gaan bezig houden met de Eikenprocessierups (EPR). We hebben ons verdiept in het bestrijden van de rupsen, spinsels en de nesten.

Elk jaar komen ze weer terug. Met name in de maanden mei, juni en juli zijn de rupsen met hun nesten te vinden in eikenbomen. Ook dit jaar zijn ze weer volop te vinden.

De jonge rupsen hebben een oranje kleur, als ze in april uit de eipakketten te voorschijn komen. Als ze ouder worden, verandert de kleur in grijsgrauw met lichtgekleurde zijden. Deze rupsen gaan ‘s nachts groepsgewijs (in processie) op zoek naar voedsel (eikenbladeren), vandaar de naam eikenprocessierups.

Op een groot aantal eikenbomen in vrijwel geheel Nederland kan men in de behaarde rupsen aantreffen. Deze brandharen kunnen serieuze overlast veroorzaken. Denk hierbij aan klachten zoals jeuk, irritatie in de ogen en/of huiduitslag.

Bestrijding van de eikenprocessierups gebeurt doormiddel van het opzuigen van rupsen en nesten. Laat een nest van de eikenprocessierups uitsluitend professioneel verwijderen. Heeft u op uw eigen perceel te maken met besmette eikenbomen, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. Wij raden u echter sterk af om de rupsen zelf te bestrijden.

Heeft u last van de Eikenprocessierups? Dan bent u bij ons aan het juiste adres om deze te laten bestrijden. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op. 

Bestrijding Reuzenberenklauw

Het grote broertje van onze inheemse gewone berenklauw zorgt voor een hoop ongemak. Deze invasieve exoot verspreid zich door duizenden zaden te produceren waarna de plant zelf weer afsterft. De plant is giftig, er zitten over de hele plant brandharen die bij aanraking een sap vrijgeven wat door Uv-straling geactiveerd wordt. Hierdoor ontstaan er brandblaren en kan er zelfs bij een hevige reactie bloedvergiftiging plaatsvinden.

De plant is niet over het hoofd te zien, de bladeren kunnen wel een doorsnede bereiken van een meter en de plant zelf wordt ook wel tot 3 meter hoog. De grote witte bloemschermen ontstaan vanaf juni tot aan september.

Deze plant bestrijden wij door deze tijdig te herkennen en af te maaien voor de zaadzetting, door dit herhaaldelijk te doen zal de plant uitgeput raken en niet meer terugkomen. Het kan wel zijn dat op locaties waar deze plant al jaren staat een grote zaadbank aanwezig is waardoor de plant terug lijkt te komen.

Wij raden het ten sterkste af om zelf zonder beschermende middelen deze plant aan te pakken.

Wilt u er toch vanaf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. En schakel onze hulp in. 

Bestrijding Japanse duizendknoop

De Japanse duizendknoop is een invasieve exotische plant afkomstig uit Azië, de plant kan verwilderen en grote vlakken compleet overwoekeren. Wanneer de plant bij woningen of andere constructies in de buurt komt kan deze funderingen vernietigen door hier met de wortels binnen te dringen. In Groot-Brittannië is het bijvoorbeeld al zover dat de aanwezigheid van Japanse duizendknoop op een perceel tot waardevermindering leid.

U kunt de plant herkennen aan de hoge bossige structuur vergelijkbaar met bamboe, de planten worden gemakkelijk 2 tot 3 meter hoog. De stengels zijn tussen de knopen in hol en zijn groen met rode tinten, het blad is frisgroen en hartvormig. In Augustus en september ontstaan er aan de plant trossen met witte bloemen.

Wij bestrijden deze plant voor u door samen een plan van aanpak op maat te maken.

Zorgvuldig omgaan met afgemaaid materiaal is zeer belangrijk bij de bestrijding van Japanse duizendknoop. Wij beschikken dan ook over het netwerk om zorgvuldig dit materiaal te kunnen verwerken.

Wanneer de Japanse duizendknoop zorgvuldig is afgemaaid en afgevoerd is het belangrijk om de nieuwe scheuten herhaaldelijk aan te pakken met diverse bestrijdingsmethoden.

Wilt u van de woekerende Japanse duizendknoop af? Neem vrijblijvend met ons contact op. 


© 2023 Klokgroenprojecten - Alle rechten voorbehouden         Realisatie door: ENJI DESIGN